al contingut a la navegació Informació de contacte

Equipaments culturals i cívics

Els equipaments culturals municipals són els espais on es desenvolupa bona part de la vida cultural i cívica del municipi. Són elements clau que contribueixen a forjar un teixit cultural fort i vibrant. 

libro-digital.png BIBLIOTECA MUNICIPAL

767.jpgLa biblioteca municipal és un espai dinàmic que no només allotja una àmplia col·lecció de llibres, sinó que també ofereix un entorn propici per a la recerca, l'aprenentatge. A més, esdevé un punt de trobada cultural, amb activitats com conferències, clubs de lectura i tallers.

columna (2).png CENTRE CULTURAL 'CONFRARIA DE SANT SEBASTIÀ'

aula.jpgÉs un espai multifuncional dedicat a promoure i enriquir la vida cultural, social del municipi. Aquest centre actua com a punt de trobada per a diverses activitats i esdeveniments que abracen les arts, l'educació, la participació ciutadana i altres expressions culturals. S'hi duen a terme exposicions, concerts, conferències, tallers i activitats comunitàries. Aquest espai versàtil fomenta la interacció i la cohesió social en proporcionar un lloc central on tothom pot reunir-se, aprendre i col·laborar en iniciatives diverses.

columna (2).png FUNDACIÓ 'CASA COTORI'

oficina-turisme.jpgUbicada al bell mig de la vila, davant per davant de l'Església Nova, la Fundació Cotori acull l'Oficina de Turisme i també s'hi duen a terme exposicions i tota mena d'activitats de caràcter lúdic i cultural per a distints col·lectius i associacions. 

És també la seu institucional de la Confraria de Sant Sebastià, que és una fraternitat fundada el 1586 i de gran arrelament al territori.

publico.png CINEMA-TEATRE RIBAGORÇANA

IMG-20231201-WA0027.jpgEn aquesta sala, amb una capacitat al voltant de 250 persones, s'hi realitzen projeccions esporàdiques de pel·lícules i representacions teatrals. Aquest espai representa una opció d'oci per a la població del municipi del Pont de Suert i la resta de la comarca, i també un indret on es poden organitzar actes i conferències. Tot i no tenir una programació estable, realitza algunes projeccions de pel·lícules comercials pensades, sobretot, per a un públic familiar.

red.png LOCALS SOCIALS: LLESP i MALPÀS

IMG-20231112-WA0023.jpgSituats als antics estudis d'aquestes localitats són un espai destinat a ser utilitzat pel veïnatge  amb l'objectiu de fomentar la convivència, la interacció i l'organització d'activitats diverses. Aquests equipaments tenen diverses finalitats, com ara reunions comunitàries, celebracions, petits esdeveniments culturals o activitats recreatives.

vitral.pngCOL·LECCIÓ D'ART SACRE DE LA RIBAGORÇA

colleccio_dart_sacre_de_la_ribagorca_0_0.jpgUbicada a l'Església Vella del Pont de Suert, aplega una interessant col·lecció de peces artístiques i retaules religiosos des del romànic fins a l'època barroca de les parròquies l'Arxiprestat de la Ribagorça. També acull concerts, exposicions i conferències. S'hi pot accedir en visita prèviament concertada i, també, ta pública durant les temporades màxima afluència turística. La col·lecció és propietat del Bisbat de Lleida i gestionada de manera conjunta amb l'ajuntament.

archivo.png ARXIU COMARCAL DE L'ALTA RIBAGORÇA

127212.jpegUbicat al Palau Abacial de la vila del Pont de Suert, de titularitat municipal, és gestionat per la Subdirecció General d'Arxius de la Generalitat de Catalunya. S'encarrega de recopilar, conservar, organitzar i facilitar l'accés a documents, registres i materials històrics de la comarca amb l'objectiu preservar la memòria històrica i cultural, oferint un dipòsit centralitzat per als documents que abasten diferents àmbits, com ara administració pública, institucions locals, empreses i particulars. A més de la tasca de conservació, l'arxiu comarcal també busca difondre i facilitar l'accés als seus continguts, fomentant la investigació històrica, acadèmica i la consulta pública per part dels ciutadans interessats a explorar i comprendre la riquesa cultural i patrimonial ribagorçana.