al contingut a la navegació Informació de contacte

Proposta per a l'elaboració d'un pla estratègic de conservació, restauració i gestió dels béns culturals del municipi

DIMARTS 12 DESEMBRE 2023

L'equip de govern, des de l'alcaldia i la regidoria d'Acció cultural i de béns històrics, artístics i tradicionals, ha elaborat una proposta per a l'elaboració d'un pla estratègic integral i específic per als béns d'interès culturals del municipi.

Aquesta mesura sorgeix de la necessitat d'una intervenció urgent i coordinada entre totes les institucions implicades (Bisbat de Lleida, Departament de Cultura, Diputació de Lleida, Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça i Ajuntament del Pont de Suert) per tal de redreçar una situació preocupant pel que fa a la conservació del nostre patrimoni artístic.

En aquest sentit, aquest primer document defineix una primera base d'actuació, la qual consisteix en la creació d'una Taula del Patrimoni amb les institucions esmentades que traci la línia d'acció comuna que planifiqui, executi projectes i en garanteixi el finançament amb un calendari concret.

L'alcaldessa ja ha iniciat els primers contactes i, personalment, ha començat a lliurar el document a les distintes institucions implicades. El dia 9 de desembre va poder entrevistar-se amb la directora general de Patrimoni Cultural, Sònia Hernàndez, i avui dia 11 ha visitat acompanyada del regidor de Cultura, Josep M. Rispa, el bisbe de la Diòcesi de Lleida, Mons. Salvador Giménez Valls, en ser l'Església catòlica la propietària de la majoria d'aquests béns.

Podeu consultar el document al següent enllaç: PROPOSTA PER A L’ELABORACIÓ D’UN PLA ESTRATÈGIC, DE CONSERVACIÓ, RESTAURACIÓ I GESTIÓ DELS BÉNS D’INTERÈS CULTURALS DEL MUNICIPI ‘L’empresa cultural del Comtat d’Erill i el Monestir de Lavaix’.