al contingut a la navegació Informació de contacte

Programa de voluntariat 'La Gatera': control i cura de les colònies de gats de carrer

DIMECRES 24 GENER 2024

Des de l'àmbit d'acció de participació ciutadana i cohesió social s'ha impulsat un programa de voluntariat amb la denominació de 'LA GATERA' que té com a objectiu control i cura de les colònies de gats de carrer, amb l'assessorament científic i suport de les dues clíniques veterinàries del municipi.

Se segueix el mètode CER (control, esterilització i retorn al medi).

Aquesta actuació a les colònies felines té nombrosos beneficis en l'entorn:

✅ Redueix o elimina els problemes ocasionats per gats no esterilitzats: superpoblació felina, males olors, sorolls per baralles i miols.

✅ Està pendent de casos de gats morts per malalties i atropellaments, i millora les condicions de seguretat i salut pública.

✅ Controla de la proliferació d'altres espècies, com ara rosegadors, ja que els gats són el mètode més eficaç, natural, ecològic i econòmic d'equilibri d'aquestes poblacions.

✅ Disminueix la presència d'alimentadors de gats no autoritzats, cosa que evita les escombraries i les males olors per aliments en descomposició al carrer i afavoreix el bon veïnatge.

✅ Millora les condicions naturals i paisatgístiques del poble, perquè una colònia de gats en bon estat proporciona atractiu visual i entreteniment a tota mena de veïns i visitants.

Agraïm els primers voluntaris i voluntàries que ofereixen el seu temps lliure en benefici de tothom i ajuden amb la seva iniciativa a augmentar el benestar dels veïnatges.

Si esteu interessats a participar-hi podeu posar-vos en contacte amb la regidora d'educació i coneixement: regidoriaeducacio@elpontdesuert.cat