al contingut a la navegació Informació de contacte

Fase diagnosi per a poder elaborar el futur pla comarcal LGBTI+: participa-hi

DIMECRES 12 JUNY 2024

El Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, en coordinació amb el Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, ha posat en marxa el Servei d’Atenció Integral LGTBIQ+. Aquest servei, que forma part de la Xarxa SAI de Catalunya, ofereix atenció integral, de qualitat i de proximitat adreçada a les persones que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació i/o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere. A més, realitza accions d'informació i sensibilització a persones i entitats, per tal de mostrar la diversitat d'orientació sexual i d'identitat de gènere i prevenir LGTBIQfòbia.


La situació del col·lectiu LGBTI (lesbià, gai, bisexual, trans i intersexual) que viu a pobles i ciutats de Catalunya presenta destacables diferències respecte de la del que viu a Barcelona i la seva àrea metropolitana: la manca de referents i de llocs de trobada, formes diferents d’expressió de la LGBTIfòbia, la sensació d’haver-se de traslladar a la capital per poder viure d’acord amb la seva identitat de gènere o orientació sexual, etc. Aquesta és una realitat poc estudiada i els referents sobre com intervenir en aquests entorns per tal d’afavorir una major igualtat són ben escassos.

Actualment, hi ha iniciada una fase de diagnosi que permetrà elaborar el Pla Comarcal LGBTI+; pla que tindrà l’objectiu de recollir les possibles accions a dur a terme en pro de garantir els drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a erradicar l’homofòbia, la bifòbia, la transfòbia i la interfòbia.

Per aquest motiu, ens agradaria conèixer la situació de les persones LGTBIQ+ a la comarca així com a la resta de la ciutadania a través d’un formulari anònim que pugui recollir tota aquella informació necessària per a l’elaboració de la diagnosi i el pla.

A través de l’enllaç que figura a continuació o a través del codi QR que podeu veure a la imatge, podreu accedir al formulari en qüestió. Amb aquest petit gest estareu contribuint a un millor coneixement de la realitat del nostre entorn i a crear una comarca més inclusiva, respectuosa, tolerant i diversa.

FORMULARI DE  DIAGNOSI PLA COMARCAL LGBTI+ [accés]