al contingut a la navegació Informació de contacte

Campanya per a la tinença responsable d'animals de companyia

DIMARTS 27 FEBRER 2024

Lamentablement estan proliferant les defecacions d’animals que no es recullen per les persones responsables, a la via pública. A banda de ser una actitud incívica, un problema de neteja i salubritat, també és un greu problema de salut pública. Els excrements poden contenir bacteris i paràsits que podrien posar en perill la salut de tothom, especialment de la canalla que juga a places i carrers.

Per aquest motiu demanem i exigim a les persones propietàries que modifiquin els seus hàbits, recullin els excrements i actuïn adequadament pel bé de la convivència ciutadana en el nostre municipi.

L’Ajuntament ha instal·lat 4 papereres canines amb dispensador de bosses en diferents llocs del poble.

Simultàniament ens posarem a treballar per vetllar i detectar aquestes conductes i exercir-ne la potestat sancionadora que les ordenances municipals ens atorguen.

Pel que fa als orins d’animals a les parets, l’Ajuntament procedirà a fer una neteja del terra i parets amb detergent biodegradable i ecològic. Alhora, repartirem gratuïtament ampolles d’aigua de plàstic tou, fàcil d’omplir, perquè les persones propietàries de gossos censats al registre municipal les utilitzin per netejar amb aigua i sabó els orins al carrer.  Es poden passar a recollir per les dependències municipals.

Fitxers adjunts