al contingut a la navegació Informació de contacte

4 de febrer: Dia Mundial contra el càncer

DILLUNS 29 GENER 2024

L'objectiu d'aquesta celebració, promoguda per la Unió Internacional per al Control del Càncer (UICC, per les seves sigles en anglès) amb el suport de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), és sensibilitzar la població mundial sobre el càncer, amb una incidència especial en l'àmbit de la prevenció.

El càncer és una malaltia que es caracteritza per una alteració en el cicle de vida de les cèl·lules del cos. Normalment les cèl·lules creixen i es divideixen per formar noves cèl·lules necessàries per a l'organisme. Quan envelleixen i moren són reemplaçades per les noves. A vegades les cèl·lules no moren quan ho haurien de fer i alhora en van creant de noves, de manera que el cos disposa d’un excés de cèl·lules que no necessita. Aquestes cèl·lules poden formar una massa i envair teixits propers o bé disseminar-se per altres parts del cos.

La Junta Local Associació contra el càncer a l'Alta Ribagorça ha organitzat un seguit d'activitats de sensibilització i informació amb motiu d'aquesta jornada.

En aquest sentit l'Àrea Bàsica de Salut de la comarca ha programat també una xerrada informativa per al dia 7 de febrer al Casal Cívic amb el tema: 'Canvia el teu estil de vida per a prevenir el càncer'.

Galeria d'imatges